Roskilde Bank kan ikke løbe fra garanti

4.271.300 kroner. Det beløb skal Roskilde Bank, eller rettere den statslige ejer Finansiel Stabilitet, have op af kassen for at opfylde en garanti, banken har nægtet at udbetale, skriver DAGBLADET Roskilde.

Landsretten dømte onsdag banken til at udbetale garantien samt sagens omkostninger til byggeselskabet HHM i Hillerød, der krævede de fire millioner kroner udbetalt i 2009.
Sagen udspringer af en aftale fra 2007, hvor HHM fik overdraget en tredjedel af aktiekapitalen i Smørum Boligudvikling i forbindelse med et byggeri. HHM fik dog en option på at sælge aktierne tilbage for fire millioner kroner, hvilket Roskilde Bank gav en bankgaranti for.
Da HHM ville gøre brug af garantien, afslog Roskilde Bank, der i mellemtiden var krakket og overtaget af staten.
Roskilde Bank mener ikke, at banken var forpligtet til at overholde garantien, fordi Smørum Boligudvikling dermed ville overtræde reglerne om, at et selskab ikke må eje mere end 10 procent af sin egen aktiekapital.
Landsretten kom derimod frem til, at banken skal leve op til sin aftale. Retten lægger blandt andet vægt på, at Roskilde Bank havde kendskab til hele aftalen, da den blev indgået. Retten fandt desuden ikke belæg for, at aftalen var i strid med loven, da den blev indgået, skriver DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere