Romaer dominerer rasteplads

Små iglo-telte er slået op nær de parkerede, udenlandske biler, og oppe på hegnet hænger vasketøj til tørre. Motorvejsparkeringen ved Storkereden på grænsen mellem Nærum og Lundtofte er den seneste uge blevet invaderet af romaer, som camperer ulovligt og tænder bål. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det har taget overhånd. Hele parkeringspladsen flyder med papir og affald, når de tager afsted igen. Det er ikke nogen særlig god reklame for Danmark, at turisterne skal kæmpe sig gennem papir og affald, når de skal besøge det offentlige toilet, siger indehaver af caféen Philippes Take Away på Storkereden, Torben Steen Jensen, som oplever, at turister og andre trafikanter i stedet benytter toiletterne på hans café.
Det er ikke første år, at Storkereden hjemsøges af romaer. Politiet kender godt til problematikken, men kan ikke gøre meget andet end at vise dem væk fra pladsen.
- Det er typisk romaer fra Rumænien, det gamle Slovakiet og Ungarn og Serbien. Vi kan ikke dokumentere, at de er her for at stjæle. Men det er en kendsgerning, at mange af dem, som bliver anholdt for tricktyverier, tasketyverier og lommetyverier, kommer fra de kanter, siger vicepolitiinspektør Steen Nonbo fra Nordsjællands Politi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere