Rockere i fængsel for at skyde sig selv

Der var lagt op til en regulær dødspatrulje. Men den ene rocker endte med at skyde den anden og nu har retten sendt dem flere år i fængsel.

To mænd med tilknytning til rockergruppen Hells Angels blev mandag straffet med flere års fængsel for at stå bag bandekonfliktens hidtil mest forkvaklede attentatforsøg.

Den ene attentatmand skød den anden, og det takserede Københavns Byret til en straf på fire et halvt års fængsel til den skydende mand.

Manden, der var så uheldig at blive skudt af sin medsammensvorne, fik to år og otte måneders fængsel. Begge mænd valgte at anke.

Attentatforsøget fandt sted i Mjølnerparken sidste sommer, hvor de to mænd kom kørende i en stjålet bil.

Den ene stak pistolen ud af sideruden for at skyde hen over taget mod en gruppe unge med udenlandsk baggrund. Men han må have rystet på hænderne, for projektilerne slog ned gennem taget og ramte chaufføren i panden og på hånden.

Sagens anklager, Thomas Brædder, er godt tilfreds.

- Det er en sag, som er fuldstændigt opklaret. Vi får dømt begge gerningsmænd og får trevlet det hele op. De bliver dømt for både skyderiet, planlægningen og for at ville brænde bilen af bagefter, siger han.

De to uheldige rockeraspiranter kunne endda have risikeret en endnu hårdere straf. Skyderiet fandt nemlig sted ganske få dage før en lovstramning gjorde det muligt at skærpe domme, hvis forbrydelser sker som led i bandekrigen.

Alligevel lykkedes det for retten, at bruge de nye strammere regler. Ved anholdelsen af den ene af de to mistænkte, fandt politiet nemlig en pistol hjemme hos ham.

Fordi manden kommer i rockerkredse, slog dommeren fast, at straffen for våbenbesiddelsen skulle skærpes.

Selv om en domsmandssag normalt kun uddeler op til fire års fængsel, så sprængte retten alligevel strafloftet. Den af de to, der fik den hårdeste straf, havde nemlig også 17 kilo hash liggende hjemme i Mørkøv, og i narkosager er det muligt at gå højere op end de fire år.

/ritzau/