Rockere får fængsel for pistoler i sommerhus

Højtstående medlem af Bandidos blev beskyttet af livvagter i sommerhus i Dronningmølle.

Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

Et fremtrædende medlem af Bandidos var under beskyttelse i et sommerhus i Dronningmølle sidste forår.

På en altan fandt politiet en sen aften to pistoler, en lyddæmper, en natkikkert og andet udstyr.

Nu har Østre Landsret dømt medlemmet, den 41-årige Peter Buch Rosenberg, og en mand med forbindelse til gruppen, 29-årige Michael Fuhlendorff, for de farlige våben. Begge har nægtet sig skyldige.

Rosenberg har status som såkaldt "sergent of arms", og politiet mente, at et par livvagter passede på ham i sommerhuset, hvor der blandt andet var installeret overvågningskameraer.

Ingen fingeraftryk på pistolerne

Der var ingen tekniske beviser som for eksempel fingeraftryk eller dna-spor af de to mænd på pistolerne, som var isat magasiner med otte og ni skarpe patroner.

En yngre mand påtog sig straks skylden for pistolerne, men ligesom Retten i Helsingør finder landsretten det bevist, at også de to nu dømte vidste besked om våbnene.

Kort tid forinden, i begyndelsen af marts, var der blevet affyret skud med automatvåben mod et Bandidos-klubhus.

Rockerne var i konflikt med gruppen Brothas Souljaz, og frygten for nye angreb fra den rivaliserende kriminelle gruppering førte til arrangementet i sommerhuset, fastslår retten.

Straffen til Peter Rosenberg er blevet fastsat til fængsel i et år og seks måneder. Michael Fuhlendorffs straf lyder på to år og ni måneder, men det er en fællesstraf, som inkluderer reststraf fra en tidligere dom.

Under retssagen har Fuhlendorff nægtet at have været livvagt for Rosenberg. I øvrigt må han ikke sige noget om Bandidos, er han citeret for i dommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik