Rocker får lang straf for drab i Tingbjerg

HA-rocker idømmes fængsel i 13 år og syv måneder for bandekrigens første drab i Tingbjerg i København i 2008.

Arkiv Foto: TV2/Lorry

Knap 14 års fængsel.
Det blev resultatet for den 25-årige Mazdak Fabricius, da Retten på Frederiksberg i lånte lokaler i Glostrup onsdag straffede for at dræbe den 19-årige Osman Nuri Dogan i august 2008.

Helt præcis lød straffen på 13 og syv måneders fængsel, som inkluderede en reststraf for nogle voldsepisoder, som Mazdak Fabricius tidligere er dømt for.

Efter retsformanden havde leveret rettens afgørelse valgte den unge såkaldte hangaround i HA straks at anke dommen med krav om frifindelse i landsretten.
- Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at han blev dømt, siger hans forsvarer Michael Juul Eriksen.
- De har jo slet ingen beviser, der knytter ham til gerningsstedet, så reelt er han dømt på forklaringen fra et vidne, som siger, at min klient har pralet med drabet, siger forsvareren.

Vidnet er den tidligere rocker MFP, der har skiftet side og nu hjælper politiet med at opklare forbrydelser begået af rockere.
MFP har i sagen forklaret, at Mazdak Fabricius i 2009 grinende betroende sig til ham og sagde, at han affyrede de henved 30 skud med et AK47-gevær, hvoraf et af projektilerne gik igennem brystet på den 19-årige.

Drabet er af politiet blevet betegnet som startskuddet til bandekrigen, der siden har kostet mindst 10 mennesker livet.
Episoden fik repræsentanter fra det kriminelle indvandrermiljø til at kræve Mazdak Fabricius og to andre unge AK81'ere udleveret til afstraffelse.
Det nægtede HA og siden blussede skudepisoderne op i hovedstadsområdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik