Robotter kan få egen plejebolig

Flytbare håndvaske, robotstøvssugere, selvtænkende toiletter og spiserobotter.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Området for velfærdsteknologi er i hastig vækst, og Dansk Folkepartis gruppeformand i Køge byråd, Dora Olsen, foreslår nu, at en af de kommende boliger i plejecenteret i Bellingeparken bliver indrettet uden beboere, men i stedet bruges som prøvelejlighed for robotter og velfærdsteknologi, skriver DAGBLADET Køge.

- Området for velfærdsteknologi er enormt, og der sker rigtig meget. Det er velfærdsteknologi til private og til plejehjem, og sådan en lejlighed vil kunne binde politikere, brugere og vores erhvervsliv sammen. Vores virksomheder vil kunne få en mulighed for at se løsninger og levere dem, mens brugere vil kunne prøve dem, siger Dora Olsen, der kalder det oplagt at tænke prøvelejligheden ind i det kommende nybyggeri.

- Man vil kunne opstile og afprøve de nye teknologier i sådan en lejlighed, og jeg vil rejse debatten om denne her prøvelejlighed i Social- og Sundhedsudvalget, siger Dora Olsen, som er blevet inspireret på en studietur til Sverige.

Næstformand i Social- og Sundhedsudvalget, Lissie Kirk (S), kalder ideen om en prøvelejlighed i Bellingeparken for spændende.

- Vi vil tage det op i udvalget, men der er jo også økonomi i det, og spørgsmålet om, hvorvidt vi kan afse en hel lejlighed til formålet i forhold til vores plejehjemsgaranti, siger hun til DAGBLADET Køge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik