Ritt: Ikke al vold mod børn skal anmeldes

Forældres slag mod børn behøver ikke altid at blive indberettet til kommunen, mener Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard, skriver politiken.dk.

- Vi kan ikke læsse hele opdragelsesbyrden over på socialforvaltningen, siger Ritt Bjerregaard, socialdemokratisk overborgmester i København til politiken.dk.
Overborgmesteren går nu ind i sagen om, hvordan skoler skal håndtere vold mod eleverne i hjemmet.
Hun bakker fuldt op om skolelederen fra Rådmandsgades Skole på Nørrebro, hvor to ud af tre elever i 2. klasse fortalte om vold i hjemmet - og hvor skoleleder Lise Egholm valgte at indkalde forældrene til samtale i stedet for at underrette de sociale myndigheder.
Overborgmesteren spørger, om vi helst vil have, at færre børn bliver udsat for vold, eller at reglerne bliver overholdt:
- Vold er absolut en forkert adfærd, men det overbeviser vi ikke forældre om ved at straffe dem, siger Ritt Bjerregaard til politiken.dk.
Ritt Bjerregaard er lodret uenig med sin partifælle og socialordfører i Folketinget Mette Frederiksen, der har advaret imod, at vi får oprettet et parallelsystem, hvor smertetærsklen er anderledes, når det gælder vold mod indvandrerbørn.
- Jeg taler ikke særligt om indvandrere, men om forældre, der slår deres børn. Den kontante dialog med forældrene er netop med til at nedbryde parallelsystemet. Det er en udbredt og dårlig tradition at bruge øretæver i de patriarkalske kulturer. Den tradition er vi nødt til at konfrontere, siger Ritt Bjerregaard til politiken.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere