Ring 5 vil flytte op til 70.000 bilture

Trafikanalyse viser, at en ny transportkorridor fra Køge til Helsingør vil suge trafik til sig og aflaste de fleste andre indfaldsveje. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

En fuldt udbygget Ring 5 motorvej mellem Helsingør og Køge, hvor bilerne kan køre 130 kilometer i timen, vil aflaste hovedparten af de andre større veje i hovedstadsområdet, viser en analyse, som Transportministeriet har fået udarbejdet.
Vurderingen lyder for eksempel, at trafikken på Helsingørmotorvejen vil falde 10-25 procent og på Hillerødmotorvejen 13-18 procent. På Køge Bugt Motorvejen vil trafikken være 16-24 procent lavere med en ny ringvej i forhold til trafikken uden en ringvej.
Transportministeriet præsenterede analysen i går på en trafikkonference, og den er den del af et større analysearbejde omkring den langsigtede udvikling af bane- og vejkapaciteten i hovedstadsområdet.
- Ringvejen vil have ganske stor effekt ved at flytte vejtrafikken vestpå - ud af byen. Der vil køre op til 70.000 biler dagligt på Ring 5, hvis man gennemfører »The Full Monthy« altså 65 kilometer motorvej med en tilladt fart på 130 kilometer i timen, mener afdelingschef Claus F. Baunkjær, Trafikministeriet, der ikke lagde skjul på, at det er et større beløb, der skal til for at udføre den løsning.
Tommelfingerreglen er, at en ny firesporet motorvej i åbent land koster cirka 40-70 millioner kroner pr. kilometer, og i bynært område 80-110 millioner kroner kilometeren.
Trods af at analysen kun er et indledende skridt, kan det ikke gå hurtigt nok at få anlagt ringvejen, mener Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst, der var på konferencen for Kommunekontaktrådet mellem Region Hovedstaden og regionens 29 kommuner.
- Ring 5 skal være den primære forbindelse uden om København og bør tilsluttes en ny fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, siger hun.
Trafikanalysen har også regnet på mere beskedne ringvejsløsninger - og så er der hele tre alternative linjeføringer i spil i Nordsjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

panum instituttet

Nu skal duerne skydes

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere