Rigspolitiet holder vågent øje med Satudarah

Ny rockergruppe i Danmark har slået sig sammen med bande på Københavns Vestegn. Rigspolitiet holder øje.

Arkivfoto Foto: Lorry

Den nye rockerklub i Danmark, Satudarah MC, får påklistret flere sæt politiøjne i den kommende tid. Rigspolitiet Nationale Efterretningscenter, NEC, er nemlig "særdeles" opmærksomme på de nye rockere og deres betydning for bandebilledet herhjemme.

- Vi har fulgt etableringen meget tæt, og det bliver vi ved med. Vi er meget opmærksomme på, at de nu er i Danmark, siger vicepolitiinspektør i NEC Tormod Christensen til Ritzau.

De hollandske rockere har slået sig sammen med den lokale bande i Bagsværd ved København kaldet Værebros Hårde Kerne, VHK.

Banden har tidligere været i åben krig mod banden Loyal To Familia, LTF, og Rigspolitiet interesserer sig for, hvad VHK's nye venner kan betyde for bandesituationen.

- Hvad deres indtog betyder for situationen i rocker-bandemiljøet, kan vi endnu ikke sige, men vi er meget opmærksomme på situationen, siger Tormod Christensen.

Rigspolitiet vil derfor ikke oplyse, om de mener, at VHK får lettere adgang til narko og våben, nu de er blevet en del af Satudarahs netværk.

Samtidig vil de heller ikke oplyse, om Satudarah har planer om at slå sig ned flere steder i Danmark.

Rockergruppen Satudarah blev etableret i 1990 i byen Moordrecht af indvandrere fra en hollandsk koloni ved Indonesien. De første medlemmer kom fra Molukkerne, der er en øgruppe med omkring 1000 øer i Indonesien.

Satudarah er indonesisk og betyder "ét blod", og det symboliserer, at alle racer er lige for rockergruppen. Det afspejler molukkernes gamle kultur.

De hollandske rockere er på mange måder fuldstændig sammenlignelig med de kendte rockergrupper som Hells Angels og Bandidos i Danmark.

De er kendt for samme typer kriminalitet og har samme form for hierarki - blandt andet ved optag gennem såkaldte "prospects".

Fakta om Satudarah-rockerne

FAKTA: Her er Danmarks nye ét blods-rockere
Satudarah betyder 'et blod' og er en hollandsk rockergrupper, der stammer fra Indonesien.

* Den hollandske rockergruppe Satudarah MC har lavet sit første klubhus i Danmark på Laurensvej 34 i Bagsværd ved København. Der blev holdt opstartsfest lørdag 9. november med omkring 200 mennesker.

* Satudarah blev etableret i 1990 i byen Moordrecht af indvandrere fra en hollandsk koloni ved Indonesien. De første medlemmer kom fra Molukkerne, der er en øgruppe med omkring 1000 øer i Indonesien.

* Satudarah er indonesisk og betyder 'ét blod', og det symboliserer, at alle racer er lige for rockergruppen. Det afspejler molukkernes gamle kultur.

* Satudarah har ifølge gruppen selv mere end 30 afdelinger i Holland, og er angiveligt større end Hells Angels i hjemlandet.

* De senere år er rockergruppen begyndt at ekspandere en del - heriblandt til Tyskland, Spanien og nu Danmark.

* Gruppen er en såkaldt 1-procents klub, og det betyder, at Satudarah er blandt den ene procent af motorcyklister, der ikke er lovlydige og følger samfundets regler. For Satudarahs medlemmer går klubbens normer og regler forud for landets love.

* Satudarah er på mange måder fuldstændig sammenlignelig med de kendte rockergrupper som Hells Angels og Bandidos. De er kendt for samme typer kriminalitet og har samme form for hierarki - blandt andet ved optag gennem såkaldte 'prospekts'.

* Satudarah adskiller sig dog ved at være baseret på ikke-etnisk europæere, mens de andre rockergrupper i Danmark traditionelt har været baseret på etniske danskere, selvom rekrutterings-reglerne er blødt op de seneste år.

De hollandske rockere har slået sig sammen med den lokale bande i Bagsværd kaldet Værebros Hårde Kerne, VHK.

Kilde: Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, Københavns Vestegns Politi og Satudarah.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik