Rigspolitiet: Fartbøder til udrykningskøretøjer kan først stoppes næste år

Rigspolitiet håber på at få styr på bøderegn til udrykningskøretøjer næste år

Vi arbejder på sagen, men det er ikke helt nemt, så det tager tid.

Nogenlunde sådan kan man koge reaktionen fra Risgspolitiet sammen efter det nødråb, Danske Beredskaber netop har sendt til dem.

Beredskaberne bruger tid og penge på at få annulleret fartbøder, som de såkaldte stærekasser er skyld i, når udrykningskøretøjer med høj fart drøner forbi de automatiske fartmålere, der er etableret 20 steder i landet.

TV 2 Lorry har spurgt Rigspolitiet, hvordan de forholder sig til henvendelsen, og i et skriftligt svar til os lyder det, at der bliver arbejdet på sagen, men at der formentlig først findes en løsning i begyndelsen af næste år.

Kameraer kan ikke se udrykning

"Rigspolitiet har i forbindelse med dette arbejde bl.a. indhentet oplysninger fra Færdselsstyrelsen vedrørende de beredskabsaktører (myndigheder/virksomheder/personer), som aktuelt har en udrykningstilladelse. Rigspolitiet er netop nu i gang med at kontakte alle disse aktører, som anmodes om senest den 6. december 2019 at redegøre for deres registreringer af de enkelte udrykningskørsler mv. til brug for det videre arbejde", hedder det i svaret fra Rigspolitiet.

De gør samtidig opmærksom på, at stærekasserne, som måler hastigheden, ikke kan se, at der er tale om et køretøj under udrykning.

"Rigspolitiet er fortsat i gang med at afdække, om det er muligt at indføre en enklere procedure i forbindelse med sagsbehandlingen – en procedure der både er formålstjenlig for beredskabsaktørerne og politiet", skriver de i deres mail til TV 2 Lorry.

Bøderne vælter ind for ambulancekørsel

Beredskab Øst og Hovedstadens Beredskab tegner sig i år for sammenlagt 177 fartbøder, hvor kørslen er registreret af stærekasser.

- Det er en absurd situation, siger sekretariatschefen i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

Men det er intet at regne mod bødemængden, der vælter ind over regionerne, når ambulancer kører til- og fra ulykker eller skal tage sig af alvorligt syge mennesker og har travlt.

- Vi får cirka 20 fartbøder for ambulancekørsel om ugen. Og med den ene hånd kan jeg da godt forstå, at man gerne vil holde bilisternes hastighed nede, men med den anden: Vi bruger tid på det her. Vi har spurgt, om det ikke var muligt at få identificeret blinkene fra udrykningen, men svaret er, at det er kvaliteten på billederne ikke god nok til, fortæller Benny Jørgensen, der er præhospital direktør i Region Sjælland og har ambulancekørslerne som et af sine ansvarsområder.

Region Sjælland har foreløbig løst noget af problemet med en fuldmagt fra Benny Jørgensen. Den kopieres og sendes så ind hver gang, der kommer en bøde.

- Men vi bruger stadig cirka ti minutter på hver eneste sag, siger han til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har spurgt Rigspolitiet, i hvilket omfang politiets egne køretøjer får bøder for hastighedsovertrædelser, men det har de ikke svaret på.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere