Rigshospitalet kan se frem til nye vinduer

Utætte vinduer betyder træk til både personale og patienter på Rigshospitalet, og det vil Region Hovedstaden nu endelig lave om på. Der tegner sig nemlig et flertal i regionsrådet for at udskifte de nuværende ruder med mere energivenlige vinduer for i alt 127 millioner kroner.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Det fortæller Lars Gaardhøj, formand for regionens Miljø- og Grøn Vækst-udvalg:
-Vi rettede lidt op på problemet sidste år, og nu tager vi så den store beslutning med en plan, der rækker otte år ud i fremtiden, siger Lars Gaardhøj til DR København.
Der er flere fordele ved at skifte de 4200 gamle vinduer ud, fortæller Lars Gaardhøj:
-Det kommer selvfølgelig patienterne til glæde først og fremmest, da der kommer mindre træk. Samtidig er det godt for vores medarbejdere, som får et bedre arbejdsklima uden træk og kolde rum, og endelig giver det jo også en besparelse på opvarmningen af bygningen, når vi får sat mere energirigtige vinduer i, siger Lars Gaardhøj.
De nye vinduer vil spare hospitalet fire millioner kroner årligt med de nuværende energipriser ifølge Lars Gaardhøj. Han forventer, at arbejdet kan gå i gang på den anden side af sommerferien.
I december 2011 vedtog Regionsrådet 'Strategi og handlingsplan for bæredygtig udvikling 2012-2015'. Her fremgår det, at indsatsen for at implementere miljø og energiledelse på regionens hospitaler, virksomheder og koncernstabe skal intensiveres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik