Rigshospitalet indfører personsluser

Righoshospitalet indfører avanceret personsluse til traumecentret for at beskytte afdelingens medarbejdere. Det vil kræve 71 øksehug at bryde gennem slusen.

Belært af en række voldsomme episoder i og udenfor traumecentret, indfører Rigshospitalet, som det første hospital herhjemme, avancerede og brudsikre personsluser, hvori besøgende skal godkendes, inden de får adgang til centret. Det sker for at øge sikkerheden for personale og patienter. Det skriver Avisen.dk.

Slusen, der tages i brug i denne uge, vil fungere som en slags telefonboks med brudsikkert glas og to døre. Ønsker man adgang, skal man træde ind på et felt i slusen. Både via kameraer og gennem ruderne kan personalet se folk an, før de får adgang.

- Vi undgår at skulle i fysisk kontakt med de besøgende. Vi kan afvise folk med skumle hensigter og store flokke af pårørende, der er oprevne og aggressive. Så sluserne skaber tryghed for personalet, siger centrets daglige leder, overlæge Claus Falck Larsen til netavisen.

- Det kræver 71 øksehug at lave et 40 centimeter stort hul i slusernes ruder, forklarer Bent Thygesen fra leverandøren af slusen, Dansk Passage Sikring.

Sluserne, der kan aktiveres med et tryk på en knap, har kostet Rigshospitalet omkring 300.000 kroner. En personsluse giver adgang til gaden. En anden sluse til den øvrige del af Rigshospitalet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere