Rigshospitalet: Flere forældre vil bremse børns pubertet

På Rigshospitalet er antallet af henviste forældre, der vil bremse deres barns for tidlige pubertet, steget. Det er ikke kun på Rigshospitalet, tendensen er den samme på flere sygehuse.

Foto: TV2/Lorry

På en kort årrække er udviklingen på Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion gået fra i 2005 at være under 40 henvisninger om året. I 2010 var antallet under 100 om året. Nu får Rigshospitalet over 200 henvisninger om året, der drejer sig om forældre, der ønsker deres børns tidlige pubertet undersøgt og sat på pause. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge Anders Juul, der er professor og chef for Klinik for Vækst og Reproduktion er der primært tale om piger i syv-otte års alderen.

Henvisningerne er ifølge ham et udtryk for, at flere piger går i puberteten tidligere. En undersøgelse fra 2005 viste, at københavnske piger i gennemsnit fik bryster som 10-årige, hvilket var et år tidligere end for 15 år siden, og Anders Juul forventer, at gennemsnitsalderen siden enten er stabiliseret eller faldet yderligere, ligesom man ser det i blandt andet USA.

 

Derudover skyldes stigningen i henvendelser også, at mange forældre ønsker at normalisere deres børns udvikling, indtil børnene bliver ældre, siger han til Kristeligt Dagblad og henviser blandt andet til, at børn ikke vokser meget i højden efter pubertetens start. Men også psykiske og sociale udfordringer fylder meget, oplever han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik