Rigshospitalet: Flere forældre vil bremse børns pubertet

På Rigshospitalet er antallet af henviste forældre, der vil bremse deres barns for tidlige pubertet, steget. Det er ikke kun på Rigshospitalet, tendensen er den samme på flere sygehuse.

På en kort årrække er udviklingen på Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion gået fra i 2005 at være under 40 henvisninger om året. I 2010 var antallet under 100 om året. Nu får Rigshospitalet over 200 henvisninger om året, der drejer sig om forældre, der ønsker deres børns tidlige pubertet undersøgt og sat på pause. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge Anders Juul, der er professor og chef for Klinik for Vækst og Reproduktion er der primært tale om piger i syv-otte års alderen.

Henvisningerne er ifølge ham et udtryk for, at flere piger går i puberteten tidligere. En undersøgelse fra 2005 viste, at københavnske piger i gennemsnit fik bryster som 10-årige, hvilket var et år tidligere end for 15 år siden, og Anders Juul forventer, at gennemsnitsalderen siden enten er stabiliseret eller faldet yderligere, ligesom man ser det i blandt andet USA.

 

Derudover skyldes stigningen i henvendelser også, at mange forældre ønsker at normalisere deres børns udvikling, indtil børnene bliver ældre, siger han til Kristeligt Dagblad og henviser blandt andet til, at børn ikke vokser meget i højden efter pubertetens start. Men også psykiske og sociale udfordringer fylder meget, oplever han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere