Ricko-drabet: 20-årig frifindes af medtiltalt

20-årige TY nægter drab og drabsforsøg på Høje Taastrup Station. Han bakkes op af 17-årig medtiltalt.

Den 20-årige TY havde ikke noget at gøre med det brutale drab på Ricko Træholt, der mistede livet efter at være blevet stukket i halsen og brystet på Høje Taastrup Station en lørdag aften i oktober sidste år.

Det hævder både TY og hans medtiltalte i nævningesagen, 17-årige HS, som begge står tiltalt for drab og drabsforsøg.

- Jeg havde ingen kontakt til ham (HS, red.) den dag. Jeg var til fødselsdagsfest i Bagsværd, fortæller TY onsdag eftermiddag, efter at han iført blå jeans og sort træningstrøje har sat sig i vidneskranken i retslokalet i Glostrup.

HS fastslog allerede onsdag formiddag, at TY ikke var på Høje Taastrup Station, da de dybe knivstik kostede 19-årige Ricko Træholt livet.

Politiets oplysninger fra mobilmaster på den københavnske vestegn fortæller imidlertid en anden historie om TY's færden på drabsdagen.

Den 20-årige mand fastholder dog, at han var til fest i Bagsværd på gerningstidspunktet. Og et par timer inden drabet overlod han i øvrigt sin telefon til en kammerat, hvorefter han ikke så den resten af aftenen.

Drabet skete ifølge HS, efter at han var røget i slagsmål på Høje Taastrup Station med flere personer, som han var uvenner med.

Han har forklaret, at en knivbevæbnet kammerat pludselig troppede op og kom ham til undsætning. Hvem denne kammerat var, vil han ikke ud med, men han fastholder, at det ikke var TY.

Begge tiltalte forklarer i øvrigt, at de ikke kendte Ricko Træholt før det skæbnesvangre slagsmål.

Under sin forelæggelse af sagen onsdag formiddag viste anklager Susanne Andersen en grusom video af drabet.

Den viser HS og en person, som, politiet mener, er TY, i en kaotisk jagt på Ricko Træholt og en 16-årig dreng rundt i ankomsthallen på Høje Taastrup Station, inden gerningsmændene overfalder deres to ofre med kniv.

Mens Ricko Træholt døde af sine kvæstelser, overlevede den 16-årige. Men volden mod ham betyder, at HS og TY ligeledes er tiltalt for drabsforsøg.

HS erkender, at han var på stationen 12. oktober sidste år, og at han udøvede vold mod den 16-årige, men nægter - ligesom TY - drab og drabsforsøg.

Sagen fortsætter over flere dage. Dommen falder i maj.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi og beredskab ved gård

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

skunkgartneri herringløse

Tip fra borger førte til beslaglæggelse af skunkgartneri

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere