Retssag om matchfixing kan blive større

Danmarkshistoriens første sag om matchfixing er ikke forbi. Dommen over en 28-årig mand er anket til landsretten, og samtidig varsler politiet nye sager.

En dom for matchfixing over en 28-årig mand kan meget vel få betydning for fire tidligere fodboldspillere fra Hvidovre IF.

Det fastslår anklager og advokaturchef i Københavns Politi, Per Justesen, efter Københavns Byret tirsdag straffede den hovedtiltalte i danmarkshistoriens første sag om matchfixing med et års betinget fængsel.

Retten finder det bevist, at 28-årige MT i samarbejde med fire daværende fodboldspillere fra Hvidovre og en femte mand arrangerede resultatet af to kampe tilbage i 2010, og med tirsdagens dom er der grundlag for, at også de kan retsforfølges, mener Justesen.

- Nu er der kommet et fornyet grundlag i sagen. MT er dømt for i foreningen med de fire fodboldspillere og en femte mand at have gjort det her, siger anklageren.

Sagen drejer sig om 1. divisionskampene FC Hjørring-Hvidovre 24. oktober 2010 og mødet mellem Vejle og Hvidovre 14. november samme år.

I den førstnævnte kamp aftalte de fire spillere, MT og en femte mand ifølge politiet, at der skulle scores minimum fire mål mod Hvidovre. Hvidovre tabte kampen 2-4, hvilket angiveligt sikrede de involverede en udbetaling på omkring 300.000 kroner.

Et lignende setup forelå, da Hvidovre mødte Vejle. Her endte det ifølge politiet med en udbetaling på omkring 600.000 kroner til de fem sigtede og den nu dømte MT.

- Det næste spørgsmål er, hvad beviserne er. Men retten har altså fundet det bevist, at de var med på den, siger Per Justesen.

MT har tidligere erkendt sin skyld, men har siden trukket tilståelsen tilbage. Nu nægter han sig skyldig og har anket dommen til landsretten.

I byretten har MT forklaret sin tilståelse med, at han frygtede for sin sikkerhed i en afpresningssag, og at politiet betingede sin beskyttelse af, at han fortalte om sin viden om matchfixing, understreger MT's forsvarsadvokat, Henrik Juel Halberg.

- Han var aldrig nogensinde blevet dømt, hvis han ikke havde følt sig presset til at levere det, som politiet krævede, til gengæld for beskyttelsen, mener advokaten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brøndby strand 1

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere