Restauranter sælger dåsemad som hjemmelavet

Næsten hver tredje restaurant fupper med maden. Det viser en stor kontrolkampagne hos 80 restauranter i hovedstadsområdet, som Fødevarestyrelsen offentliggør i dag.

B.T. fortæller onsdag hvilke 23 restauranter, der har fået bøder eller påbud for at servere noget helt andet end det, der står på menukortet.

En restaurant på Nørrebro, der kaldte sig økologisk, brugte eksempelvis ikke en eneste økologisk ingrediens i maden - og hele fire restauranter i Nyhavn er blevet taget i at snyde kunderne. De reklamer eksempelvis med hjemmelavet is og pasta, selv om det kommer fra udlandet i dåser.

»Vi har undersøgt menukortet på 80 restauranter og cafeer over de sidste to måneder for at se, om det de skriver på menukortet, svarer til det, de serverer, og den var gal hos næsten hver tredje. Det alvorlige her er jo også, at vi flere steder fandt flere forhold, hvor der blev snydt,« siger Bjørn Wirlander, der er kontrolchef i Fødevareregion Øst til B.T.

Lone Njor Hulth, der er direktør for Hotellernes og restauranternes brancheforening, er glad for, at der kommer opmærksomhed på problemet.

»Gæsterne skal kunne stole på det, som står på menukortet. Derfor er det helt fint, at fødevarekontrollen undersøger det her og uddeler bøder. Men på den anden side skal man også have proportionerne på plads. Der er jo ingen, som bliver syge af at spise is fra en fabrik, som restauranten kalder hjemmelavet,« siger hun.

Fødevareminister Henrik Høegh vil nu have undersøgt restauranter i hele landet for vildledning af kunderne.

»Det er godt, at fødevarekontrollen får fat i snyderne, for vi skal naturligvis kunne stole på, at der er overensstemmelse mellem det, der står på menukortet og det, som vi efterfølgende får serveret,« skriver Henrik Høegh i en mail fra udlandet til B.T.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere