Rengøringsfirma indblandet i stor tyverisag

40 nye, bærbare computere blev i slutningen af januar stjålet fra Høsterkøb Skole i Rudersdal Kommune. Nu mener både politiet og skolens leder, at personer med tilknytning til rengøringsbranchen står bag tyveriet, skriver Fagbladet 3F. For både skolens alarm og låsen til en bagdør var slået fra på gerningstidspunktet.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

På samme måde blev 31 bærbare computere stjålet på skolen i juni 2011. Og for et år siden forsvandt 30 computere. Det oplyser lederen af Høsterkøb Skole, Kirsten Frølich Brønd, om tyverisagerne i et notat, som Fagbladet 3F er kommet i besiddelse af. Skolelederen ønsker ikke at kommentere sit notat fra 2. februar, som er sendt til Rudersdal Kommune.
Det er den omstridte rengøringsgigant Forenede Service, som har kontrakt med Rudersdal Skole og dermed ansvaret for rengøringen på blandt andet Høsterkøb Skole.
"Alt i alt er Forenede Rengøring et meget dyrt bekendtskab for Høsterkøb Skole", skriver Kirsten Frølich Brønd og oplyser, at tyveriet af computerne kan koste skolen op til 300.000 kroner.
Nordsjællands Politi bekræfter, at skolens alarm var slået fra, da indbruddet blev begået mellem fredag 27. og mandag 30. januar 2012.
- Sagen er som sådan ikke opklaret. Vi ved ikke, hvem der har gjort det. Men indbruddet har efter alt at dømme relation til folk fra rengøringsbranchen, siger lederen af indbrudsgruppen på station syd i Gentofte, kriminalassistent René Letvad.
Fagbladet 3F har torsdag forgæves forsøgt at få en kommentar fra medejer og koncernchef i Forenede, Peer C. Krogh, samt hans søn, Michael Krogh, som er medejer og regionschef i Nordsjælland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik