Rektor frygter vildledning af elever

Det er mere vildledning end vejledning af kommende gymnasieelever, hvis et flertal i Folketinget indfører et adgangskrav på karakteren 2 i dansk og matematik for at blive optaget på landets gymnasier.

Sådan siger rektor Peter Kuhlman fra Nordsjællands største gymnasium, Frederiksborg Gymnasium og HF. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- De unge mennesker skal ikke tro, at de kan klare hverken gymnasiet eller hf ved at have 2 i dansk og matematik. Det vil ikke være rimeligt at give dem den opfattelse ved at indføre sådan et adgangskrav, siger Peter Kuhlman.

Hans udtalelse falder efter, at SR-regeringen mandag præsenterede sit udspil til en gymnasiereform med blandt en opstramning af studieretninger, ændrede eksamensformer og karakteradgang med minimum 2 i dansk og matematik. Udspillet skal forhandles på plads med de øvrige partier bag den nuværende gymnasieordning, bl.a. Venstre, som går efter minimum 4 i dansk og matematik for at blive optaget på gymnasiet.

Peter Kuhlman ser også en fare ved at gå højere end 4.

- Sætter man kravet helt op til karakteren 7, så vil man skære 40 procent af de nuværende elever fra, og det vil ikke være rimeligt. Mange af de elever vil kunne få en studentereksamen og klare en videregående uddannelse. Allerhelst ser jeg, at man helt undlader at indføre et adgangskrav med minimumskarakterer, men holder fast i den nuværende ordning med en vurdering af, om eleverne er uddannelsesparate, siger Peter Kuhlman til Frederiksborg Amts Avis.