Rektor blev bortvist fra privatskole

Privatskolen NGG i Kokkedal er pålagt at afbryde al samarbejde med Jan Thrane, imens økonomisk rod på skolen bliver undersøgt.Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

To en halv måned efter det første uanmeldte tilsynsbesøg på privatskolen NGG i Kokkedal valgte Undervisningsministeriet at stramme skruen.

På et møde den 4. september blev NGG's bestyrelse pålagt, at »al samarbejde med Jan Thrane burde ophøre«. Jan Thrane havde på det tidspunkt opsagt sin stilling som rektor af helbredsmæssige årsager, men det var aftalen, at han skulle fortsætte på skolen som underviser i enkelte fag og som konsulent for skolens talenthold.

Det samarbejde blev indstillet med øjeblikkelig virkning efter mødet med Undervisningsministeriet, fremgår det af en redegørelse til forældre på NGG.

Bortvisningen er konsekvensen af det omfattende regnskabsrod, som Undervisningsministeriet i øjeblikket er ved at undersøge på den populære privatskole med 1100 elever. Sagen er mørklagt, fordi det ikke kan udelukkes, at regnskabsrodet ender i en straffesag.

Undervejs i det turbulente forløb har privatskolen fået ny bestyrelsesformand. Christian Fischer Trollo er valgt til at bære skolen igennem krisen, og da han som nyvalgt til bestyrelsen ikke har været med til sommerens møder og samtaler med Undervisningsministeriet, vil han ikke kommentere forløbet indtil nu.

Der er dog en ting, han understreger:

- Der er ikke på nuværende tidspunkt dokumentation for, at Jan Thrane har beriget sig selv. Det er meget afgørende for mig. Ja, der har været rod i økonomien, og det har ikke været hensigtsmæssigt, og Jan Thrane har ikke været god til det. Men hvis skolens revisor havde lavet et ordentligt stykke arbejde, var han aldrig blevet bortvist, siger Christian Fischer Trollo til Frederiksborg Amts Avis.

Jan Thrane har været en karismatisk rektor på NGG i hele skolens 31-årige levetid og haft en central placering i skolens økonomistyring.

Tilsynssagen centrale dokumenter er ikke offentlige, da sagen kan indeholde overtrædelser af straffeloven. Rent juridisk kan det spænde fra overtrædelser af regnskabsloven til egentlig personlig berigelse.

Undervisningsministeriet har ikke ønsket at konkretisere de mulige brud på straffeloven.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere