Rekordmange deltagere i årets Gay Pride

Copenhagen Pride oplyser, at omkring 20.000 personer har deltaget i lørdagens parade i København.

Foto: TV 2 Lorry

Der blev slået rekord, da Copenhagen Gay Pride-paraden lørdag bevægede sig igennem de københavnske gader.

- Der har været lige omkring 20.000 deltagere i paraden, og det er det højeste antal, vi nogensinde har haft, fortæller Copenhagen Prides kommunikationschef, Mia Lynge Andersen til Ritzau.

- Sidste år havde vi 12.000 deltagere, og det var rekorden indtil i dag. Vi er meget tilfredse, og vi er faktisk også gået hen og blevet en lille smule rørte over opbakningen.

Hun tror, at harmen over den kontroversielle russiske lov, der kritiseres for at diskriminere bøsser og lesbiske i Rusland, har været med til at sætte fokus på de seksuelle minoriteter og skabt stor opbakning til lørdagens fejring.

- Jeg tror bestemt, at det har noget at gøre med vores To Russia With Love-kampagne. Det tror vi, at folk har lagt mærke til, og at det heteroseksuelle miljø har følt, at de skulle bakke op i år.

Vagtchef hos Københavns Politi, John Hansen, fortæller, at paraden gjorde, at det indre København lørdag var tætpakket med paradedeltagere og nysgerrige tilskuere.

- Jeg talte med lederen af de politimotorcykler, der eskorterer paraden, og han vurderede, at der har været omkring 100.000 mennesker langs ruten i indre by. Så der har været booket helt op derinde, siger John Hansen.

Han oplyser desuden, at politiet ikke har haft meget at se til i forbindelse med paraden.

- De opfører sig alle sammen pænt, og det er jo rigtig fint.

Copenhagen Pride er en organisation, der arbejder på synliggøre og promovere miljøet for lesbiske, bøsser bi- og transseksuelle i Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik