Rekordmange bandefolk rusker tremmer

Det er det højeste tal nogensinde, siger politiet om antallet af fængslede rocker- og bandefolk.

Foto: TV2/Lorry

Flere end hver femte af rocker- og bandemedlemmerne i Danmark er fængslede. Antallet har faktisk aldrig været højere, skriver Berlingske.

1647 personer figurerer på politiets seneste liste over rocker- og bandemedlemmer, og 362 af dem sidder i øjeblikket bag tremmer for drabsforsøg, narkohandel, vold, våbenbesiddelse og andre ugerninger.

Tallet dækker både over varetægtsfængslede, som afventer en mulig retssag, og dømte kriminelle, som afsoner en dom.

- Det er det højeste tal, vi nogensinde har haft, fortæller politiinspektør Michael Ask, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), til Berlingske.

Konflikt er ikke slut

- Det betyder ikke, at konflikten er slut, men det kan forhåbentligt give politiet et pusterum til dels at efterforske de mange uopklarede sager og til at arbejde mere præventivt i bandemiljøet sammen med nærpoliti og kommuner, tilføjer han.

Ifølge politiinspektøren har ordensmagten fået fat i nogle af "hovedspillerne" fra de forskellige kriminelle grupperinger. Det tilskriver han målrettede aktioner, og at politiet generelt har oprustet i kampen mod rockere og bander, lyder det.

Boligselskabet Lejerbo København, som blandt administrerer det belastede boligområde Mjølnerparken, er særdeles positive over for politiets forstærkede indsats mod banderne.

Flere efterforskere til Kbh.'s og Kbh.'s Vestegns Politi

- Vi oplever, at folk, der ellers ikke vil eller tør tale med os, kommer frem, når ledende bandemedlemmer er væk. Det giver helt andre muligheder for boligsocialt arbejde, der er et vigtigt middel i kampen mod banderne, siger Erik Hyttel fra Lejerbo til Berlingske.

Der har siden nytår været ekstraordinært mange banderelaterede skyderier på åben gade i det storkøbenhavnske område.

På grund af den tilspidsede situation med den voldsomme kriminalitet i bander og i rockergrupper har rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg besluttet, at Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi skal have flere efterforskere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik