Rekordhøjt sygefravær hos SAS-ansatte efter spareplan

I sidste måned kom flyselskabet SAS planmæssigt i land med en storstilet spareplan. Men de dramatiske forhandlinger med de ansatte om store forringelser af løn- og arbejdsvilkår har nu sine konsekvenser.

Foto: Lorry

Siden spareplanen kom i hus 19. november, har sygefraværet for selskabets stewardesser ligget mellem 30 og 40 procent over det normale for vintermånederne.

Det oplyser fagforeningen for de danske kabineansatte, CAU, til DR Nyheder.

- Det er en meget voldsom stigning i forhold til det normale niveau, siger Helge Thuesen, formand for CAU.

- Selvfølgelig har det være dårligt vejr på det seneste, og det er da en medvirkende faktor. Men folk er også meget påvirkede af hele situationen omkring vores overenskomst. De ansatte har været under et enormt psykisk pres, og der er stadig meget vrede over forløbet blandt medarbejderne. Hvor der før var en vilje til at gå på arbejde, mens man var forkølet, så bliver man nu hjemme. Folk tænker mere på deres helbred end tidligere", siger han.

Normalt er februar årets hårdeste måned målt på antal sygemeldinger fra de CAU-ansatte. Her ligger gennemsnittet typisk på 100 daglige sygemeldinger mod 80 i sommermånederne. Men siden spareplanen blev vedtaget, har antallet af sygemeldinger stort set dagligt ligget på mellem 130 og 140, oplyser CAU.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik