Rekordår for Roskilde Festival

Aldrig før har Roskilde Festival haft så stort et overskud som i 2009. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Regnskabet, som fremlægges på tirsdag på generalforsamlingen i Foreningen Roskilde Festival, viser et overskud på 20 millioner kroner og er dermed klart større end det hidtidige rekordoverskud fra 2007, som var på 16 millioner kroner.

Meldingerne op til, under og tilmed efter festivalen i 2009 rummede ellers ikke antydning af, at det ville gå sådan. Blot en måned før hegnet blev væltet, var der "kun" solgt 35.000 billetter, og eftersom der skulle sælges 65.000 adgangstegn for at nå balance, regnede festivalen med underskud. Men den sidste måned op til festivalen ændrede tingene sig, og pokker tog ved folk i den sidste uge, da en usædvanligt smuk vejrudsigt for festivalugen blev mere og mere sikker. Og der endte med at blive solgt 67.000 billetter samt 11.000 endagsbilletter, som blev sat til salg i den sidste uge. skriver DAGBLADET Roskilde.

En entreindtægt, der voksede sig større end ventet, er dog ikke den eneste forklaring på det usædvanligt store overskud.

- Vi foretog en del besparelser på budgettet op til festivalen, da der ikke så ud til at komme så mange, og nogle af de besparelser viste sig at give endnu mere, end vi havde regnet med, fordi der kom nogle følgebesparelser, siger festivalens formand, Dan Hacke, til DAGBLADET Roskilde.

Det fine vejr op til og under festivalen er også sat sine positive spor i regnskabet. Ikke kun billetsalget blev løftet af sommervejret, men også ølsalget inde på pladsen, og det er noget, der skæpper i festivalkassen.

- Vejret gjorde også, at vi fik mindre omkostninger. Vi fik ikke de samme udgifter på at renovere pladsen og grejet, så de penge har vi også sparet, siger Dan Hacke til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere