Rekord-få pendlede over Øresund sidste år

Antallet af pendlere over Øresund er faldet omkring 9 procent i 2016, hvilket er det største fald nogensinde. Det skyldes blandt andet grænsekontrol.

Cirka 13.800 personer pendlede sidste år over Storebælt.

Det et det laveste antal nogensinde, skriver News Øresund på baggrund af foreløbige beregninger fra Øresundsinstituttet baseret på solgte pendlerkort til Skånetrafiken (JoJo Period Öresund) samt pendlerpassager over Øresundsbron i bil.

Det faldende antal øresundspendlere kan formentlig først og fremmest forklares af ID- og grænsekontrollerne for rejsende fra Danmark til Sverige, der gav en betydelig længere rejsetid og flere forsinkelser end normalt i togtrafikken over Øresund.

Grænsekontrol ser ud til at have kostet Øresundstogene pendlere. Istedet tager flere bilen.

Faldet ventes at fortsætte

Det forventes derfor at faldet i antallet af øresundspendlere fortsætter ind i første halvår af 2017 frem til ophævelsen af ID-kontrollerne den 4. maj.

Mens Øresundstogene i perioden september – november 2016 mistede 13 procent af sine pendlere i forhold til samme periode året forinden, fik Øresundsbro Konsortiet flere bilpendlere. I alt steg bilpendlingen over Øresundsbron med 5 procent i 2016.

Den samlede vejtrafik steg med 5,1 procent, hvoraf Øresundsbro Konsortiet estimerer at 1-2 procentpoint kommer fra tidligere togrejsende, der er hoppet over i bilen i stedet.

Den officielle statistik for pendlingen over Øresund offentliggøres i Øresundsdatabanken omkring halvandet år efter årets udløb.

2015 forventes offentliggjort i løbet af juni. Øresundsinstituttets foreløbige beregninger baseres på solgte pendlerkort hos Skånetrafiken samt pendlerpassager over Øresundsbron i bil og er derfor behæftet med en vis usikkerhed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere