Rejsekort-fadæsen: Ministeren sætter sig nu for bordenden

Det udskældte og meget forsinkede rejsekort får nu transportminister Magnus Heunicke til at tage magten fra de lokal bus- og togselskaber i hovedstadsområdet.

På et samråd om netop rejsekort lovede ministeren onsdag at indkalde til politiske forhandlinger med det mål at fratage lokale bus- og togselskaber den magt, som bl.a. gør, at de i dag kan blokere for blandt andet enklere og mere gennemskuelige priser for passagererne , det skriver fagbladet Ingeniøren.

Magnus Heunicke lovede at indkalde partierne til forhandlinger om en lovændring, der skal sikre, at staten fremover sidder for bordenden, når det gælder om blandt andet billetpriser og takstsystemer på landsplan.

Den type beslutninger kræver nu, at alle bus- og togselskaber bliver enige.

- Jeg kan ikke - ligesom heller ikke mine forgængere har kunnet - garantere, at der ikke viser sig nye problemer med rejsekort. Det gælder også andre områder, hvor den decentrale struktur, der er i organisering af den kollektive trafik, kommer til kort, fordi der er rigtig mange aktører med hver deres opgave og hver deres dagsorden. De kan ikke blive enige om, hvordan de fælles, tværgående opgaver skal løses, siger transportministeren.

En ændring af reglerne om, hvordan den kollektive trafik er skruet sammen, kan først gennemføres efter Folketingsvalget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere