Region indfører totalt rygeforbud

De ansatte i Region Sjælland skal fra august vente med at ryge, til de kommer hjem. Totale rygeforbud vinder frem flere steder i landet.

Arkivbilleder Foto: TV 2 Lorry

Rygepausen sammen med kollegerne ude på parkeringspladsen eller i rygeskuret forsvinder fra stadig flere offentlige arbejdspladser.

Som den første region indfører Region Sjælland fra august et totalt rygeforbud, som betyder, at de 15.000 ansatte ikke længere må ryge, når de er på arbejde.

Først når de ved fyraften forlader arbejdspladsen, kan de hive tobakken frem.

- Selvfølgelig er der nogle, som føler, at de nye regler er et problem i forhold til deres rygevaner, men indtil videre har reaktionerne været minimale, siger HR-chef Marianne Evers.

Gennem de seneste par år har regionen haft en ordning, hvor de ansatte mod at forlænge arbejdsdagen kunne flexe ud for at ryge på udendørsarealerne.

Men reglen er ulige, fordi ikke alle ansatte, herunder sygeplejerskerne, har mulighed for at forlade deres job i utide.

- Samtidig har flere medarbejdere klaget over, at de var generet af den røg, der kunne sive ind af vinduerne, når kollegerne stod ude på den anden side og røg. Nu tager vi skridtet fuldt ud og indfører de samme regler for alle, siger Marianne Evers.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik