Konkurser blandt restauranter og hoteller topper i Region Hovedstaden

Konkurserne melder sig nu, efter restauranter i et år har skulle overleve med corona restriktioner. Særligt slemt står det til i Region Hovedstaden

Hotel- og restaurationsbranchen i hovedstadsområdet er hårdt presset efter et år med coronarestriktioner, og nu melder konkurserne sig på banen.

På landsplan er der i 2020 registreret 288 konkurser i branchen - hvor 149 af konkurserne er her i Region Hovedstaden.

Ser man udelukkende på Region Hovedstaden, så er de 149 konkurser en stigning på 61 sammenlignet med det gennemsnitlige antal konkurser i årene fra 2015 til 2019.

En af de mange restauranter, hvor pengekassen næsten er tom, er hos Krogs Fiskerestaurant i København. Her har restaurantejer Thomas Gaarde været nødt til at søge kapital udefra for ikke at skulle fyre medarbejdere og værste fald dreje nøglen om. 

- Den er alvorlig situation. Det er det værste, jeg har prøvet.

- Selvom man får lønkompensation og kompensation for faste omkostninger, så har vi stadig mange udgifter, vi selv skal betale. Det er jo med til at dræne kassen, og den kasse er jo ikke blevet fyldt i næsten hele 2020. Det var været vanvittigt hårdt, siger Thomas Gaarde til TV 2 Lorry.

Krogs Fiskerestaurant er en af de mange restauranter, der stadig lider under corona-restriktionerne, siden de lukkede ned i december
Krogs Fiskerestaurant er en af de mange restauranter, der stadig lider under corona-restriktionerne, siden de lukkede ned i december
Foto: Peter Hjelvang / TV 2 Lorry

Flest konkurser i Region Hovedstaden

For mange restauranter og hoteller i især hovedstadsområdet har den manglende indtjening altså kostet dem så dyrt, at de har været nødt til at lukke.

Tal fra brancheorganisationen Horesta viser, at der i 2019 var tre hoteller i regionen, der gik konkurs. I 2020 var 11 hoteller nødt til at dreje nøglen om.

Stigningen af konkurser gælder også blandt restauranterne hovedstadsregionen. Her var der i 2019 107 konkurser, men sidste år steg tallet til 138.

Direktør i Horesta, Katia K. Østergaard peger selv på manglende turister og særligt seks-dages reglen som grund til de mange konkurser.

- Region Hovedstaden er særligt ramt, og det er vi primært, fordi vi over sommeren var ramt af en seks-dages regel. Derudover er vi i hovedstaden i høj grad afhængige af udenlandske turister, siger hun til TV 2 Lorry.

Reglen gjaldt fra juni til august, og den betød, at turister som minimum skulle overnatte i Danmark i seks dage.

Ifølge direktøren i Horesta er situationen for hoteller og restauranter i hovedstadsområdet så slem, som den overhovedet kan være.
Ifølge direktøren i Horesta er situationen for hoteller og restauranter i hovedstadsområdet så slem, som den overhovedet kan være.
Foto: Peter Hjelvang / TV 2 Lorry

Fremtiden er uvis

Ifølge Katia K. Østergaard gisper hotel- og restaurationsbranchen efter vejret:

- Der er ingen tvivl om, at hvis ikke der bliver tilført erhvervet nye målrettede hjælpepakker som kan hjælpe økonomisk, så vil vi se ind i mange flere konkurser, lyder det fra Horesta-direktøren.

Tilbage hos Krogs Fiskerestaurant har de indtil nu formået at overleve. Men restaurantejer Thomas Gaard  er bekymret for, hvor længe han endnu skal holde lukket:

- Bølgen af konkurser kan komme til at ramme os. Vi bliver holdt kunstigt i live nu af hjælpepakker, siger han.

Coronakrisen har været hård ved hotel- og restaurationsbranchen her i hovedstadsområdet - og nu melder konkurserne sig på banen.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik