Region har 35.000 ubetalte regninger: Truet med inkasso

Økonomisystemet halter, og det betyder, at Region Sjælland får rykkere og trusler om inkasso fra leverandører.

Lige nu ligger der 35.000 ubetalte regninger i Region Sjælland, som det offentlige for længst skulle have betalt. Det skriver Ekstra Bladet.

Det skal ses i lyset af, at sygehusregionen hvert år fakturerer 350.000 regninger.

Problemet er, at regionens økonomisystem ikke har virket ordentligt, siden det blev indkøbt sidste sommer. De ubetalte regninger for eksempelvis husleje, indkøb af varer og reparationer er - ifølge regionen selv - nu på omkring 400 millioner kroner.

- De mange fejl, vi har haft og stadig har, betyder, at der er kommet en pukkel af ubetalte regninger, siger den ansvarlige økonomichef, Morten Koch, til Ekstra Bladet.

- Det er dybt beklageligt for vores leverandører, men også for de medarbejdere, der af gode grunde er helt vildt frustrerede, fordi det her system ikke fungerer, som det skal, tilføjer han.

Konsekvensen er, at regionen får rykkere, trusler om inkasso og vrede henvendelser fra leverandører, der ikke har fået deres penge. I flere tilfælde har regionen heller ikke kunne få leveret varer.

- Hvis man har vanskeligheder med at betale og ikke betaler til tiden, så risikerer man ikke at få sine varer, siger Morten Koch til Ekstra Bladet.

- Og ja, der er tilfælde, hvor vi ikke får varer, før vi betaler igen. Men når vi hører om de her sager, så tager vi fat i leverandøren og forsøger at få det løst hurtigt, tilføjer han.

Region Sjælland håber, at man i løbet af en måned har håndteret regningerne for 2013. Men selv om man arbejder hårdt på at afvikle hele pukkelen af ubetalte fakturaer, kan økonomichefen endnu ikke sige, hvornår man er endelig i mål.

- Det er jo ikke fordi, at Region Sjælland ikke har penge til at betale. Derfor har der generelt været en god forståelse hos vores leverandører.

- Men det er selvfølgelig klart, at som tiden går, så bliver der slidt på tålmodigheden, siger Morten Koch til Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere