Regeringsplan vækker borgmesterjubel

Borgmestre i kommunerne omkring København hilser regeringens plan om et stærkere hovedstadsområdet velkommen.

Et stærkere hovedstadsområde med fokus på et styrket erhvervsliv, boligbyggerier, transport og natur. Sådan lyder dagens gode tilbud fra regeringen, og det er ord og løfter, som borgmestrene i hele hovedstadsområdet tager rigtig godt imod.

I en fælles pressemeddelelse for kommunesamarbejdet "Stop Forskellen" skriver Albertslund-borgmester Steen Christiansen, at kommunerne byder forslaget varmt velkommen.

 -Jeg vil gerne kvittere regeringen for det nye initiativ Hovedstaden 2030. Det er vigtigt med et nationalt fokus og anerkendelse af hovedstaden som en vækstmotor, der gavner hele landet. Vi kommuner i Stop Forskellen byder rigtig gerne ind i arbejdet. Det forsøger vi faktisk allerede, blandt andet har vi budt aktivt ind i høringsfasen til revideringen af Fingerplanen, lyder det fra Steen Christiansen.

Samarbejdet medllem de 34 kommuner i "Stop Forskellen" blev netop skabt i forsøget på at undgå en ny udligningsaftale, der ville svække hovedstadsområdet yderligere i forhold til særligt de jyske kommuner.

Vækstlokomotiverne

Rundt om i Euoropa er det hovedstæderne og de områder, de ligger i, der er lokomotiver for væksten. Og sådan er det også i Danmark. Og derfor vil et stærkt hovedstadsområde være gavnligt for hele landet.

Sådan lyder nogle af tankerne hos Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, der i dag modtog nyheden om, at nu vil regeringen styrke hovedstadsområdet.

-Det skal selvfølgelig ikke bare være København, men hele det område, der i dag er Region Hovedstaden. Og jeg synes rigtig godt om planerne, lyder det fra den konservative borgmester i sundbyen.

På spørgsmålet om, hvorvidt man kunne have gavnet hovedstadsområdet ved ikke at flytte statslige arbejdspladser til provinsen påpeger Benmedikte Kiær, at den strategi først og fremmest har været Venstres.

-Hvis man vil sikre vækst ude i landet, så skal man tænke i uddannelsesinstitutioner og infrastruktur, mener hun.

Regeringens plan fokuserer på fire områder: Fokus på vækst og viden, plads til flere borgere, effektivt mobilitet og et attraktivt, grønt hovedstadsområde. Benedikte Kiær mener, at de alle er vigtige i den kamp, der nu skal kæmpes for området.

Jeg blev glad

Lige syd for København - i Hvidovre - sidder Benedikte Kiærs borgmesterkollega Helle Adelborg. Og hun tager også godt imod dagens udspil.

-Umiddelbart synes jeg, det lyder positivt at ministeren vil sætte fokus på hovedstadsområdet. Så jeg blev glad, da jeg så det på TV 2 News. Jeg har længe syntes, det har været op ad bakke, at der har været en opfattelse af, at vi skulle kæmpe lidt mere for det, vi havde, siger hun.

Hun håber blandt andet, at regeringens plan kan give mere erhvervsmæssigt vækst i hendes kommune.

-I Hvidovre har vi eksempelvis Avedøre Holme med over 300 virksomheder, som vi alle har et ønske om kunne vokse.

Og så er hun glad for planerne om bedre mobilitet og at der skal bygges flere boliger.

Men en borgerlig regering får også lige et dryp socialdemokratisk skepsis:

-Regeringen har jo sagt mange ting, så lad os lige se det an i den virkelige verden. Men alt andet lige har vi nu noget at holde dem op på.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere