Regeringen indfører fixerum til narkomaner

Narkomaner vil snart lovligt kunne indtager stoffer i såkaldte fixerum. En "juridisk gråzone", mener venstre

Senest i begyndelsen af 2013 kan narkomaner efter alt at dømme stikke en kanyle i armen og sprøjte heroin ind i blodårerne på helt legal vis, når blot det foregår i bestemte rum. Det skriver politiken.dk.
     
De såkaldte fixerum har været en del af den politiske debat på Christiansborg i årevis, og under den borgerlige regering har Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Socialdemokraterne og SF flere gange foreslået forsøgsordninger med fixerum.
     
I september skiftede regeringsmagten hænder, og det har siden fået socialborgmester Mikkel Warming (EL) fra Københavns Kommune til at beskylde den nye regering for at sylte sagen.
     
Men nu er det nu, lover sundhedsminister Astrid Kragh (SF).
     
Hun oplyser til Politiken.dk, at regeringen gør fixerum til en del af lovprogrammet for foråret 2012, som offentliggøres i næste uge. I programmet vil de optræde som stofindtagelsesrum.
     
- Stofindtagelsesrum vil være en hjælp til dem, som i dag må sidde på trappestenen for at tage deres stoffer. Det er uværdigt, uhygiejnisk og farligt. Jeg håber, at rummene kan blive en realitet i efteråret 2012 eller i begyndelsen af 2013, siger Astrid Kragh.
     
Forslaget møder modstand hos Venstre, hvor gruppeformand Kristian Jensen kalder det en "juridisk gråzone", der kan give problemer for politiet.
     
- Hvis man står med sine stoffer i rummet, så er det legalt, men hvis man bliver stoppet af politiet fem meter fra døren, så er det ikke legalt. Hvordan skal politiet agere? Skal der være en bufferzone?, siger han ifølge Politiken.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere