Refshaleøen får en makeover for kommunale skattekroner

Når vinderen er fundet, champagnen drukket og glimmeret fejet bort, så står B&W hallerne på Refshaleøen tilbage i bedre stand, end da Melodi Grand Prix rykkede ind, men forbedringerne er sket for kommunale skattekroner, skriver DR København.

Københavns Kommune har puttet 14,5 millioner kroner i Grand prix-puljen, og nogle af pengene bliver brugt til at istandsætte de privatejede B&W-haller. Men det er for galt, mener Liberal Alliances gruppeformand og medlem af borgerrepræsentationen i København, Lars Berg Dueholm til at rase.

- Det er helt forkert, at kommunen og regionen putter penge i en renoveringen af B&W hallerne som ejeren bagefter kvit og frit kan få glæden af at bruge til koncerter fremover. Det er at give ejeren en gave, siger han til DR København.

Giver gave til københavnerne

De gamle B&W haller får blandt andet erstattet tre svage søjler med en stærkere konstruktion, taget bliver istandsat og gulvet bliver udjævnet.

Det Europæiske Melodi Grand Prix er vigtigt for København, mener socialdemokraternes politiske ordfører i København. Hun afviser at kommunen giver en gave til private.

- Den eneste gave, vi giver, er et kæmpe stort show til københavnerne, derfor er det okay, at kommunen kaster penge i projektet, fastslår Yildiz Akdogan.

Bedre haller giver muligheder for fremtiden

Renoveringerne bliver primært foretaget så Grand Prix-showet kan løbe afstablen til maj, siger den administrerende direktør for REDA, Christian Herskind. Han ser dog også nogle muligheder i de renoveringer, som der bliver foretaget på bygningerne.

- Der vil selvfølgelig være en række af investeringerne, som vi kan gøre brug af nu, og nogle vi kan bruge på lidt sigt, siger han til DR København.

Kommunen har ingen umiddelbare tanker om, hvad der skal ske med Refshaleøen efter Melodi Grand Prixet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere