Redzepi flytter Noma til London under OL

Nomas chefkok, René Redzepi, rykker restaurant Noma til London under De Olympiske Lege.

Madentusiaster i London får til sommer muligheden for at smage på maden fra verdens bedste restaurant, Noma, i deres hjemby. For den verdensberømte danske kok René Redzepi rykker nemlig Noma fra København til London under OL.

Den tostjernede Michelin-restaurant bliver at finde i midlertidige lokaler på hotellet Claridge's i London fra 28. juli til 6. august.

Noma, der jo ellers er en sammentrækning af ordene nordisk og mad, vil dog gå væk fra sine nordiske ingredienser. For Redzepi vil under besøget kokkerere med lokale britiske råvarer.

- Det er meget spændende for os at få muligheden for at prøve os af i et andet land og se, hvad vi kan kreere, siger Redzepi til Bloomberg.

- Timingen er samtidig perfekt. For vi lukker Noma fra 20. juli til 15. august på grund af renovering, fortæller Redzepi.

Fra Claridge's vil René Redzepi, der for nylig er blevet kåret blandt verdens 100 mest indflydelsesrige personer af Time Magazine, sammen med sin kokkestab tilbyde en femretters menu til en kuvertpris på 195 pund - svarende til knap 1800 kroner.

Det er første gang, at Redzepi tager Noma med til udlandet, og det glæder direktøren for Claridge's.

- Det er en sand milepæl for Claridge's kulinariske historie, at René og hans team kommer. Især fordi det er under sådan en spændende begivenhed for vores hovedstad, siger direktør Thomas Kochs ifølge hjemmesiden caterersearch.com.

- Når London byder velkommen til verdens bedste denne sommer, er vi stolte over at kunne bidrage med at bringe verdens bedste restaurant til Claridge's, tilføjer han.

Noma er to år i træk blevet kåret til verdens bedste restaurant, men restauranten har endnu ikke opnået at få de maksimale tre Michelin-stjerner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik