Realdania satser stort på Køge By

Med 120 millioner kroner i hånden vil Køge Kommune og Realdania nu sætte gang i et 24 hektar stort byområde centralt i Køge By, skriver DAGBLADET Køge.

Området dækker Søndre Havn, Køge Station, og den såkaldte Collstrupgrund, der i dag fungerer som parkeringsplads ved stationen, og idéen er at omdanne det til et sammenhængende byområde.
- Her er en historisk mulighed for at åbne byen op mod vandet. Udsigten til en ny jernbane giver også et skub, siger Mette Lis Andersen, der er direktør i Realdania Arealudvikling.
Realdania har sammen med Køge Kommune underskrevet partnerskabsaftale om selskabet Køge Kyst, der skal stå for udviklingen, og planerne blev fremlagt på et pressemøde i formiddag på tapperiet i Køge.
Køge Kommunes borgmes­ter, Marie Stærke, er yderst tilfreds med partnerskabsaftalen, der giver 120 millioner kroner i hånden til reel byudvikling i Køge.
- Vi ville have haft svært ved at komme i gang uden de her penge, siger Marie Stærke, der slår fast, at der er tale om en langsigtet satsning.
- Vi er ikke drevet af en tidsfaktor, det her er et langvarigt partnerskab, og vi har ingen ambition om, at der er glas og stål på Søndre Havn om tre år, siger Marie Stærke (S).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere