Ransagede uden held efter drabsmistænkt i Tingbjerg

På et tip søgte politiet forgæves efter en formodet gerningsmand til likvideringen af 17-årig i Tingbjerg.

Foto: TV2/Lorry

Københavns Politi stormede natten til onsdag en adresse i Tingbjerg i jagten på at finde gerningsmanden til likvideringen af den 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh i Tingbjerg søndag aften.

Hvis den mistænkte til skuddrabet havde været på adressen, så var han i mellemtiden forsvundet før politiet ankom.

- Vi fik et tip om, at gerningsmanden skulle være på en adresse i Tingbjerg. Den adresse var vi ude at ransage, men han var der desværre ikke, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

Politi appellerer til seks til otte personer, som må have set noget

Efterforskningen har været "op ad bakke", fordi ingen vidner vil fortælle politiet, hvad de så, da den 17-årig blev skudt med to skud i hovedet på klos hold søndag aften.

Politiet vil derfor endnu en gang bede en bestemt gruppe menneske om at stå frem.

- Jeg ved, at der omkring gerningsstedet har været en seks til otte personer, som ikke kan have undgået at se, hvad der er sket, og dem vil vi meget gerne tale med, fortæller politikommissæren.

Politi mener at kende gerningsmand

Københavns Politi mener at kende identiteten på gerningsmanden. Men det gør andre i området også, og derfor frygter politiet, at borgere begår selvtægt.

- Med en talstærk politistyrke i området har vi indtil nu haft held med at forhindre en mulig selvtægt. Den trussel tager vi meget alvorligt, for det er ikke foreneligt med et retssamfund, sagde Steffen Th. Steffensen tidligere til Ritzau.

Politiet har endnu ikke efterlyst den formodede drabsmand offentligt, men det kan komme på tale, hvis han ikke melder sig selv.

Teori om internt opgør i kliken

- Den person, vi søger, er efter vores oplysninger medlem af en bandegruppering i Tingbjerg, siger Steffen Th. Steffensen.

Politiet vurderer, at den eftersøgte mand er farlig.

Københavns Politi hælder til, at der ikke er tale om opgør mellem to rivaliserende bander, men snarere et internt opgør i Loyal To Familia, der holder til i blandt andet Tingbjerg.

- Ingen fremmed gruppering tør gå ind i "fjendeland" på den måde. Derfor handler det måske om noget internt i kliken, forklarede Steffen Th. Steffensen.

I jagten på drabsmanden har politiet haft to personer til afhøring på Politigården. Der er tale om to, der opholdt sig på eller ved den lille plads med stenbænke på vejen Ruten, hvor drabet fandt sted.

Men selv om den ene var endda meget tæt på drabsstedet, har ingen af dem kunnet eller villet hjælpe politiet med oplysninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik