Radikale i København: DF og K kan pakke drømme væk

Københavns nuværende integrationsminister, Anne Mee Allerslev (R), har ikke planer om at ændre politisk kurs.

Både De Konservatives frontfigur i København, Rasmus Jarlov, og Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti har blikket skarpt rettet mod posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i hovedstaden.

Den titel kan De Radikales Anna Mee Allerslev bryste sig af, og hun har ikke meget til overs for den kritik, der er blevet rettet mod den politik, hun har stået i spidsen for siden 2009.

- Jarlov og Dansk Folkeparti kan godt pakke deres hede drømme om en ny integrationspolitik væk. København kommer aldrig til at blive en ekskluderende by, der assimilerer frem for at inkludere nye københavnere, skriver hun i en mail til Ritzau.

- Ønsket om, at vi er alle skal være ens og kun spise frikadeller er håbløst forældet og hører en anden tid til, tilføjer hun.

Lørdag langede Rasmus Jarlov ellers ud efter politikken på området, som han kalder "naiv" og "berøringsangst".

- Byggeri af stormoskéer, mangfoldighedsfester og modersmålsundervisning på arabisk og tyrkisk i folkeskolen har ikke noget med integration at gøre, skriver han i en pressemeddelelse og uddyber:

- Integration skal handle om, at få indvandrerne til at blive en del af Danmark i stedet for at fastholde dem i deres oprindelige hjemlandes kulturer.

Anne Mee Allerslev mener dog, at de to udfordrere skal tage nogle mere virkelighedsnære briller på.

- Globaliseringen er kommet for at blive. Det samme er Københavns mangfoldighed. Så uanset om Jarlov og DF ønsker noget andet, så er det den virkelighed, de skal forholde sig til, siger hun.

De sidste fire år har De Radikale haft integrationsborgmesterposten i København efter et borgerligt drama på konstitueringsnatten i 2009, der endte med, at Dansk Folkeparti opgav posten til fordel for en række centrale udvalgs- og bestyrelsesposter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere