Rådgivningsfirma er ny ejer af Jagtvej 69

Et rådgivningsfirma med speciale i konflikthåndtering er den nye ejer af grunden, hvor Ungdomshuset stod, inden nedrivningen, som udløste store gadekampe 2007.

Grunden Jagtvej 69 i København, hvor det omstridte Ungdomshuset engang stod, er overtaget af et rådgivningsfirma, skriver Modkraft.dk.

Det københavnske firma Procasa har "konflikthåndtering" som et af sine specialer inden for udvikling af ejendomme, oplyser selskabet på sin hjemmeside.

Det har været kendt et stykke tid, at den tomme grund tidligere i år blev solgt af investeringsselskabet Ventureinstituttet. Selskabet købte grunden af frikirken Faderhuset, men Ventureinstituttet solgte den hurtigt videre.

Nu har den nyeste ejer, Procasa, så bekræftet sin identitet over for Modkraft.dk. Procasa ejer Udviklingsselskabet af 2010 ApS, som formelt står som ejer af grunden.

Det står ikke klart, hvad ejendommen skal bruges til. Den tidligere ejer, Ventureinstituttet, har tidligere sagt, at køberen vil forsøge at sælge den tomme grund videre.

Jagtvej 69 hjemsted for Ungdomshuset fra 1981 til 2007. Det var et center for ungdomskultur og et fristed for bz'ere og autonome.

Det førte til voldsomme gadekampe, da politiet ryddede Ungdomshuset den 1. marts 2007.

Et nyt ungdomshus er indrettet på Dortheavej i København. Men brugerne har hverken glemt eller tilgivet behandlingen af Jagtvej 69.

Grundens historie gør det nødvendigt, at den i fremtiden skal tjene som et offentligt tilgængeligt rum, skrev de i en pressemeddelelse i marts.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere