R: Vi vil gerne have en betalingsring

De Radikales holdning til en betalingsring i København er klokkeklar, siger folketingsgruppens næstformand.

Foto: Lorry

En betalingsring omkring København er en central del af De Radikales politik. Det fastslår næstformand for den radikale folketingsgruppe, Morten Østergaard, efter at SF har været ude at kritisere partiet for at være ubeslutsomme.
- Folk dør i København på grund af luftforurening, og derfor er vores holdning til en betalingsring også klokkeklar. Vi mener bare, at man skal have en proces, hvor man inddrager befolkningen, siger Morten Østergaard.

De Radikale foreslår, at man kopierer modellen fra Stockholm, hvor skeptiske svenskerne ved en folkeafstemning fik mulighed for selv at bestemme, om en betalingsring skulle være en del af løsningen på trængselsproblemerne i hovedstaden.
- Vi kan lige så godt lære af de storbyer, der allerede har gjort sig nogle erfaringer. Det er ikke, fordi vi er skeptiske. Det er, fordi vi tror på idéen, understreger Morten Østergaard.
- Og det ændrer ikke på vores fulde opbakning til idéen om en betalingsring i København, tilføjer han.

De Radikale ser dog allerhelst en samlet løsning for hele Danmark, hvor man omlægger bilafgiften totalt og i stedet opkræver en kørselsafgift ved hjælp af bilens kilometertæller.
- Ikke for at opkræve flere penge, men for at skabe en bedre balance i trafikken, forklarer Morten Østergaard.
SF's trafikordfører, Pia Olsen Dyhr, mener dog, at De Radikale har været alt for længe om at melde klart ud i forhold til betalingsringen.
- De kan åbenbart ikke finde ud af, hvilket ben de skal stå på i den her debat, og det, synes jeg, er skuffende, siger Pia Olsen Dyhr.
- Det virker som om, at Radikale er blevet bange for deres egen grønne skygge, konstaterer hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik