R går ikke med i regering for enhver pris

Der er flere forhandlingsknaster, som kan forhindre regeringsdeltagelse for De Radikale, siger Morten Østergaard.

Tilbagetrækningsreformen, skattepolitikken, dagpenge og 24-års-reglen er blandt de afgørende forhandlingsknaster, der kan forhindre regeringsdeltagelse af De Radikale i den kommende regering under Helle Thorning-Schmidt (S).

Det tilkendegiver næstformanden for den radikale folketingsgruppe, Morten Østergaard, forud for de forhandlinger om et regeringsgrundlag, som Socialdemokraterne, SF og De Radikale, nu skal i gang med.

Der bliver ingen radikal regeringsdeltagelse, hvis S og SF står fast på, at tilbagetrækningsreformen skal afblæses. De Radikales medvirken til den gamle VK-regerings tilbagetrækningsreform er "et faktum", siger Morten Østergaard.

- Det er noget, vi er gået til valg på og har fået mandat af vælgerne til, og tilbagetrækningsreformen bliver gennemført, enten Det Radikale Venstre er med i regeringen eller står uden for, siger Morten Østergaard.

- Tilbagetrækningsreformen er ikke et område, der vil indgå i forhandlingerne som en modydelse for indrømmelser, som vi kan blive nødt til at give, siger han også.

De Radikale går heller ikke med i regering, hvis S-SF fortsætter med at kræve, at de radikale acceptere de to partiers skatteudspil. De radikale er blandt andet imod S-SF's såkaldte millionærskat og deres løfte om et skattestop for boligejere. R vil blandt andet forringe skattefradraget for de rigeste boligejere og have sænket skat på arbejde.

- Skattepolitikken er enormt vigtig. Og det er klart, at vi skal have indflydelse på det område. Vi har ikke flertal og kan jo derfor ikke bestemme, hvordan skattepolitikken skal være. Men vi kan selv bestemme, hvad vi vil være med til, siger Morten Østergaard.

Det er også meget vigtigt for De Radikale at stå fast på halveringen af dagpengeperioden til to år, hvor S og SF har lagt op til at kaste en sløjfning af dagpengereformen ind i trepartsforhandlingerne med arbejdsmarkedets parter.

- Tilbagetrækningsreformen har vi været med til med til at aftale. Dagpengereformen har vi bare lagt stemmer til. Men vi vil være optaget af, at den ikke skal rulles tilbage, siger Morten Østergaard.

De Radikale vil også lægge stor vægt på at få droppet 24-års reglen for familiesammenføringer, som S-SF har sagt, at de vil frede, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere