Pyroman bag mindst 16 brande i Holte

Nordsjællands Politi jager en eller flere gerningsmænd der står bag mindst 16 påsatte brande i og omkring Holte. Politiet er på bar bund i sagen og beder derfor offentligheden om hjælp.

To biler udbrændte i Haveforeningen Solpletten i Holte natten til i går.

På Holte Havn blev Lystfiskerforeningens 112 år gamle klubhus senere på natten flammernes bytte, da det brændte ned til grunden.

De to brande er de seneste af en lang række ildspåsættelser i og omkring Holte og Nordsjællands Politi mener, der tegner sig et mønster af en pyroman på spil.

Indenfor en radius af en kilometer fra Holte midtpunkt er der på under en måned sket 11 påsatte brande og yderligere fem brande er påsat i nærområdet.

- Der er en sag, som vi ser på med største alvor, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen til TV2/Lorry.
I går blev tre drenge på femten og atten anholdt, men efter afhøring mener politiet ikke længere at de er involveret i sagen. Selvom der er fundet benzindunke og andre tekniske spor på flere af gerningsstederne, så mangler politet oplysninger i sagen.

- Hvis det er unge mennesker, der står bag, så har de det med at fortælle det til nogen. Så hvis der for eksempel på Facebook eller andre steder er nogen, der hører noget, så vil vi meget gerne vide det, siger Henning Svendsen.

Politiet opfordrer alle til at låse haveskure og lignende for at gøre det sværere for den eller de gerningsmænd der huserer i området og for at forhindre flere brande.

I haveforeningen Solpletten tør flere af beboerne ikke længere sove i husene, og de håber der bliver sat en stopper for forbrydelserne før sommeren bliver ødelagt - af frygt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20180712-082229-l-1920x1281we.jpg

Rocker erkender corona-svindel: Jeg fulgte bare efter

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

uheld køge ringvej ung kvinde ramt

Ung kvinde ramt af bil i alvorligt færdselsuheld

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere