Psykisk syge bliver klemt af jernbanen

To psykiatriske institutioner i Brøndby frygter det værste ved udbygningen af Ringstedbanen.

Pendlerne glæder sig til, at der kommer et ekstra jernbanespor mellem København og Ringsted, men to psykiatriske institutioner i Brøndby frygter det værste ved udbygningen, skriver DR København.
      Jernbaneanlægget betyder nemlig, at institutionernes vej, Brøndbyøstervej, skal hæves ti meter op for at blive ført hen over den nye bane.
      Det vil give en øget trafikbelastning, og området vil blive lukket inde bag en høj vold, som gør det mørkt og får trafikken til at påvirke patienterne mere direkte.
      - Vi har jo psykisk syge mennesker, der er indlagt med angst, depressioner og svær psykose, og de tåler ikke støj, uventede lyde og lys særlig godt, siger leder af Psykiatrisk Center Hvidovre, Birgitte Welcher til DR København.
      Hun er særligt bekymret for belastningen i de to år, byggeriet skal stå på. Her skal trafikken nemlig føres ind igennem de to institutioners område.
      - Det vil betyde, at vi på alle tider af døgnet vil få biler kørende og få uventet lys ind på sengestuerne. Det er jeg meget bekymret for vil gøre patienterne bange, siger hun.
      Derfor foreslår Birgitte Welcher, at man skubber vejen et stykke i den modsatte retning, før den skal hæves op over banen, så de psykiatriske institutioner ikke bliver ramt af byggeriet.
      Og det er en tanke, der har vundet genklang hos politikerne i Region Hovedstaden. De henstiller til Banedanmark og Transportministeriet om at tage hensyn til de særligt sårbare patienter og beboere på de to psykiatriske institutioner.
      - Det er helt urimeligt, at man vælger en løsning, så 100 psykiatriske patienter og 42 psykisk syge beboere bliver generet. Man er simpelthen nødt til at finde en løsning, der ikke vælter hverdagen for de her mennesker, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen til DR København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere