Psykiatere er en mangelvare

Manglen på psykiatere i Region Sjælland er skyhøj. Således er næsten hver tredje stilling som overlæge og afdelingslæge ubesat, svarende til 25 ud af i alt 80 stillinger. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi kan ikke trylle psykiatere frem, der ikke er der. Der er bare ikke nok, og det bliver værre endnu. Ifølge prognoserne vender det først i 2020, så vi skal leve med det her problem i et stykke tid, siger Michael Werchmeister, direktør for psykiatrien i Region Sjælland.
- Vi prøver at dække hullerne med andre personalegrupper, som sygeplejersker og psykologer. Men de kan selvfølgelig ikke diagnosticere og medicinere. Det skal lægerne gøre, siger Michael Werchmeister tíl DAGBLADET Roskilde.
I Distrikt Slagelse mangler der fem psykiatere, mens der i Distrikt Roskilde og Distrikt Holbæk mangler tre hvert sted.
- Det betyder, at de læger vi har, er blevet presset ind i et spor, hvor vi må fokusere meget mere på medicinen. Der er i modsætning til tidligere ikke overskud til de psykoterapeutiske samtaler. Nu bliver vi nødt til at koncentrere os om det, som kun vi kan, og ikke så meget andet, siger Susanne Møller-Madsen, ledende overlæge og afdelingsleder i psykiatrien Distrikt Holbæk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Breaking
20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

sabb

Skruppelløse folk hugger donationer til udsatte - resterne bliver smidt på fortovet

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere