Psykiater sigtes for storsvindel med patientregninger

En psykiater har ifølge politiet svindlet for flere millioner ved at indberette talrige fiktive konsultationer.

En psykiater i hovedstadsområdet har angiveligt svindlet med patientregninger for flere millioner kroner gennem de seneste syv år, mens han har drevet en privat praksis.

Det oplyser Københavns Politi, der har sigtet manden for i alt 55 tilfælde af bedrageri.

Politiet mener, at den 63-årige psykiater siden 2007 har indberettet hundredvis af patientkonsultationer, som aldrig har fundet sted.

De opdigtede regninger, der ifølge sigtelsen løber op i samlet set 2.219.000 kroner, har han sendt videre til Region Hovedstaden.

- Han er sigtet for bedrageri i forskelligt omfang i de enkelte forhold. I et tilfælde taler vi om 71.000 kroner, mens det drejer sig om 40.000 kroner i et andet, siger vicepolitikommissær Jens Møller, Københavns Politi, til Ritzau.

Kvindelig patient indberettet til Region Hovedstaden for 145 konsultationer

Sagen begyndte at rulle, da en kvindelig patient i efteråret 2012 ved et tilfælde besøgte hjemmesiden patient.dk.

Kvinden kontaktede Region Hovedstaden, da hun opdagede, at psykiateren havde indberettet 145 konsultationer i hendes navn, selv om hun kun havde besøgt ham 20 gange.

Regionen alarmerede efterfølgende Københavns Politi, som i forbindelse med efterforskningen har kunnet sigte psykiateren for yderligere 54 lignende tilfælde.

- Og for hver af de 55 patienter gælder, at han har indberettet flere konsultationer, end der reelt har fundet sted, siger Jens Møller.

Psykiateren har ifølge politiet både opdigtet konsultationer og faktureret familiekonsultationer, uden at patienternes pårørende har deltaget.

Manden er desuden sigtet for to tilfælde af overtrædelse af autorisationsloven og et enkelt tilfælde af dokumentfalsk, men disse forhold ønsker politiet endnu ikke at uddybe.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

default_thumb

play14-årig stilles for nævn efter skuddrab på Frederiksberg

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere