Prosa fortsætter strejke hos CSC

 Prosa fastholder krav om overenskomst med CSC trods nederlag i Arbejdsretten. Medlemsmøde holdes fredag.

Foto: TV2/Lorry

 Fagforbundet Prosa har lidt et svigende nederlag i Arbejdsretten, der torsdag fastslog, at SDC ikke længere er bundet af overenskomst med selskabets it-ansatte.
      Men Prosa fastholder sit krav om overenskomst med CSC. Strejken er derfor umiddelbart uberørt af dommen, siger næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen.
      Hun oplyser, at medlemmerne mødes fredag, hvor situationen skal diskuteres.
      - Prosa finder det horribelt, at en overenskomster kan bortfalde, når arbejdsgiveren ved hjælp af en fredsaftale kan undgå konfliktens virkninger, og når arbejdsgiveren i den grad, som det har været tilfældet, har undergravet konflikten med ulovlige midler, siger hun.
      Hos Prosa mener man, at dagens dom betyder, at lønmodtagere i fremtiden bør undlade at indgå fredsaftaler.
      - Det har efter Prosas opfattelse ikke været muligt at gennemføre en effektiv konflikt, fordi CSC har krævet, at Prosa-medlemmerne selv har skullet oplære skruebrækkere i strid med normale arbejdsretslige principper, påpeger næstformanden.
       Hos Prosa forventer man, at CSC vil være klar til en forhandling, som kan medføre en afslutning på konflikten.
      Jacob Bjerre, der er advokat i FTF, og som har ført sagen for Prosa, siger, at juridisk set kan Prosas medlemmer fortsætte deres konflikt.
      - Men CSC er løst af overenskomsten. Nu er det kun de individuelle aftaler, der gælder for medarbejderne, siger advokaten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik