Privathospitaler falder på stribe

Endnu et nordsjællandsk privathospital må nu dreje nøglen om. Sidste sommer gik Furesø Privathospital konkurs, og nu er også Søllerød Privathospital på Hjortholmsvej i Nærum taget under konkursbehandling, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejeren af Søllerød Privathospital, plastikkirurg Poul Trygve Harboe, men i ledelsens beretning det seneste årsregnskab for hospitalet kan man læse, at 2009 var et rigtig dårligt år for klinikken. 

Dels var det frie sygehusvalg suspenderet i kølvandet på sygeplejerskestrejken i 2008, og samtidig faldt de private kunders forbrug af privathospitalets ydelser på grund af finanskrisen. Der var populært sagt råd til færre ansigtsløftninger under den økonomiske krise.

Privathospitalet i Nærum kom således ud af 2009 med et underskud på 1,3 millioner kroner og en halveret anpartskapital. Og 2010 sluttede med, at der den 23. december blev indgivet en konkursbegæring mod hospitalet, og den 5. januar blev selskabet taget under konkursbehandling.

Hos Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, fortæller formand Bent Wulff Jakobsen om en sektor i stor forandring.

- Der er ingen tvivl om at den private sygehussektor er under et kolossalt pres. Der har været en markant takstreduktion, hvor man nu udfører operationer til i snit 80 procent af de offentlige hospitalers priser, regionerne har markant forøget brugen af udbud, hvilket giver større konkurrence mellem de private hospitaler, så markedet er presset og nogle må lukke butikken. Vi ser nu er en konsolidering i branchen, hvor nogle køber op, andre fusionerer og nogle må lukke, siger Bent Wulf Jakobsen til Frederiksborg Amts Avis.

På Søllerød Privathospitals hjemmeside bliver man henvist til Bekkevoldklinikken i Hellerup, hvor Søllerød Privathospitals ejer, plastikkirurg Poul Trygve Harboe, nu er tilknyttet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik