Privatdetektiv skal finde stjålne designermøbler

En uge efter tyveriet af designmøbler for over en million kroner, har Krogerup Højskole gjort to ting. Sat maksimal opmærksomhed på at låse alle døre og vinduer og indgået en aftale med en privatdetektiv, der nu arbejder på at finde de omkring 120 stjålne møbler af mærket Wegener, Arne Jacobsen og Børge Mogensen.

Det sker delvis i frustration over det, som Krogerup Højskole har oplevet som manglende engagement fra politiets side, skriver Frederiksborg Amts Avis.
 
- Vi kan tilbyde den tid, der er relevant for at lave den nødvendige efterforskning. Det har politiet ikke altid ressourcer til, og det viser denne sag. Da man fandt de 22 efterladte, skjulte stole ude i skoven, ville jeg gerne have lagt en mand ud i en sovepose for at vente på, at de stole blev hentet, siger privatdetektiv Finn Byrholt fra Vip Security Service, der har indgået en aftale, der rent økonomisk er til at håndtere for den hårdt plagede højskole.

Opgaven er desuden typisk for den type tyverier, som privatdetektiver bliver involveret i - nemlig opgaver, hvor forsikringsselskabet ikke dækker tyveriet.
 
- I en sag, hvor der ikke er synlige tegn på indbrud, opfatter politiet det som simpelt tyveri, og det vil politiet som regel ikke gå særlig dybt ind i, fordi det er svært at finde beviser. Samtidig dækker forsikringen ikke, og de sager har vi privatdetektiver mange af, men vi tager dem kun, hvis der er overvejende grad af sandsynlighed for, at vi kan løse dem, siger Uffe Bodeholt, formand for Foreningen af Danske Detektiver og Erhvervsefterforskere til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere