Privat psykiater storsnyder med regionsregninger

Psykiater har videresendt regninger for konsultationer, han ikke har foretaget. Tjek regningerne, lyder råd.

Foto: TV2/ Lorry

Region Hovedstaden har afsløret en privatpraktiserende psykiater i at storfuske med regningerne til regionen, skriver Politiken.

Psykiateren har angiveligt sendt 159 regninger til Region Hovedstaden for konsultationer med en patient, som han kun har set 30 gange. Ifølge regionens beregninger løber psykiaterens uberettigede indtægter op i omkring 60.000 kroner.

Snyderiet blev tilfældigt opdaget af patienten, da hun gik ind på sundhed.dk og så, hvor mange regninger i hendes navn, der var sendt videre til regionen af psykiateren.

Sagen er nok et eksempel på regionernes manglende muligheder for at tjekke, om de årlige 60 millioner regninger på i alt 13,7 milliarder kroner, som de modtager fra blandt andre praktiserende læger og speciallæger, stemmer overens med virkeligheden.

Derfor appellerer cheføkonom i Danske Regioner Kristian Heunicke nu til borgerne om selv at kontrollere, hvor mange regninger der bliver skrevet ud i deres navn.

- Vi er afhængige af, at borgerne tjekker regningerne på sundhed.dk. For ingen andre gør det, siger Kristian Heunicke, der er med i det fællesudvalg, som behandler sager, hvor læger har fusket med regningerne til det offentlige, til Politiken.

Rigsrevisionen kritiserede i august 2012 den mangelfulde kontrol af lægeregningerne. Regionerne har ikke midlerne til at kontrollere, om lægen rent faktisk har leveret den ydelse, han kræver betaling for.

Men de er heller ikke grundige nok med kontrollen, vurderede Rigsrevisionen.

Og derfor er lægeregningerne også på dagsordenen i forhandlingerne mellem regionerne og lægerne, siger Jens Stenbæk (V), regionsrådsmedlem på Sjælland.

- Det er et problem. Og det er også derfor, vi i de aktuelle forhandlinger er nødt til at stille krav om at få gennemsigtige data for, hvad de offentlige midler bliver brugt til, siger Jens Stenbæk, der også er formand for regionernes lønnings- og takstnævn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik