Privat lægevagt kimes ned

Når hovedet banker og feberen brænder kroppen op indefra, ringer mange til lægevagten og flere og flere vælger at ringe til en privat en af slagsen.

Derfor udvider Danmarks største private lægevagt, Privatlægen, sine åbningstider, så det nu også er muligt at få fat i en privat vagtlæge i dagtimerne alle ugens syv dage. Det fortæller P4 København.
Hvem vil betale 1400 kr.?
Privatlægen åbnede i 2006 med kørsel fra eftermiddag til midnat. Siden da har flere og flere fravalgt den offentlige lægevagt, på trods af at det koster minimum 1400 kroner at få en privat lægevagt ud.
- Dels er der nogle, der bare ikke har lyst til at vente. Andre har ikke noget valg, fordi de måske skal ud og rejse og skal være i lufthavnen om to timer. Men der er også en større større gruppe, der bare ved at det går hurtigt og derfor foretrækker at ringe til os, siger initiativtager Tue Christoffersen til P4 København.
Region Hovedstaden har tidligere udtalt, at man ikke ser private lægevagter som tegn på, at det offentlige system ikke virker, men som et udtryk for bekvemmelighed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere