Prisvindere viser allerede vej til fremtidens undervisning

Lærerteamet Sofie Dich Hermann og Iben Sass Büchert fra Herstedlund Skole i Albertslund bliver i Politiken kåret som Danmarks bedste lærerteam og vinder avisens førstepris på 75.000 kroner.

Foto: TV2/Lorry

Samme beløb er der til 1.-prisen for ungdomsuddannelserne, som Rudi Lauridsen fra Sct. Knuds Gymnasium får, fordi han sætter barren højt, skriver Politiken.

Både i bogstavelig forstand i idræt og i overført betydning, når han udvikler historieundervisningen sammen med sine elever.2.- og 3.-priserne på henholdsvis 50.000 og 25.000 kroner på skoleområdet rammer også vigtige tendenser i udviklingen, skriver Politiken.

Den næststørste pris går til Lone Møller Mikkelsen fra Hjallerup Skole, der har fået så mange indstillinger, at det er nærliggende at tro, at hun har hele hjembyen i ryggen. Hun er indstillet for at have blik for det enkelte barn og koordinerer blandt meget andet skolens specialundervisning.

3.-prisen går til Martin Holst på Deutche Nachschule Tingleff, der formår at få Kafka og andre svære forfattere så godt ud over rampen til elever i 9. og 10. klasse, at hans elever får indsigter, de aldrig glemmer.

2.-prisen på ungdomsuddannelserne går til Jes Uldal fra erhvervsuddannelsen KTS Nørrebro, der underviser på snedkerlinjen og kan forklare de faglige finesser, så alle elever er med.

Uldal »står hver morgen og tripper, fordi han glæder sig til at vise en ny høvl eller en opstilling til en maskine«, som det hedder i indstillingen. 3.-prisen går til Pia Møller Jensen, der underviser i matematik og fysik med en ingeniøruddannelse på cv'et. Hun er en af hovedkræfterne bag innovationsklasserne på Egaa Gymnasium, hvor elever og kollegaer til daglig har glæde af hende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik