Prikkerunde på Helsingør Hospital mandag morgen

Mandag morgen klokken 07.30 kulminerer lang tids usikkerhed og utryghed blandt mange ansatte på Helsingør Hospital, der gennem måneder har frygtet de forestående afskedigelser og forflyttelser, som er en af konsekvenserne af de massive besparelser på Region Hovedstadens sygehusvæsen. Det skriver Helsingør Dagblad.

Mandag morgen er der nemlig prikkerunde og et stort antal medarbejdere på Helsingør Hospital får at vide, om de er fyret, eller fortsat ansat og hvor de i så fald fremover skal arbejde. Om det bliver i Helsingør, Hillerød eller for nogles vedkommende Herlev.
Det er den største fyringsrunde, medarbejderne på Helsingør Hospital har oplevet og både ledelse og fagforeninger har derfor sat mange ressourcer ind på at vejlede og rådgive medarbejdere, der står overfor fyringer eller tvangsflytninger og de voldsomme reaktioner, der kan følge af en sådan meddelelse.
De berørte medarbejdere på Helsingør Hospital arbejder på ortopædkirurgisk og kirurgiske afdelinger samt på de tilhørende tværgående afdelinger, anæstesi- og røntgenafdelinger.
De udgør de afdelinger, som Hillerød Hospital driver i Helsingør og antallet af ansatte er i Helsingør på disse afdelinger 323. Heraf er et stort antal medarbejdere på deltid og antallet af fuldtidsstillinger er derfor noget mindre.
Sammenlagt i Helsingør, Hillerød og Frederikssund skal der fyres 80 fuldtidsmedarbejdere eller dét, der svarer til 80 årsværk.
Hvor stor en procentdel af det samlede antal medarbejdere på de tre hospitaler i Helsingør, Frederikssund og Hillerød, fyringerne rammer, kan ledelsen i Hillerød ikke svare på endnu.
Det oplyser kommunikationschef på Hillerød Hospital, Inge Estrup til Helsingør Dagblad.
Et antal krisepsykologer står mandag morgen parat, ligesom der er organiseret buskørsel fra Helsingør Hospital til Hillerød Hospital, hvor et stort hold af tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljøkonsulenter, repræsentanter fra fagforeninger og regionens arbejdsmarkedsafdeling står klar til at rådgive og assistere de medarbejdere, der har brug for det.
Ledelsen har simpelt hen udarbejdet dét, den selv kalder for en »drejebog« for den svære dag for prikkerunden.
Mange medarbejdere blandt sygehusets faggrupper er blevet bedt om at møde klokken 07.30, hvor man sammen med sine kolleger vil få udleveret et brev, hvor hver enkelt medarbejders fremtidige jobsituation er beskrevet.
- Dette er en af modellerne, men der kan også være afdelinger, hvor man har valgt en anden måde at gøre det på. Det er en rigtig svær situation og meget beklageligt, at vi skal spare så mange penge, så vi er kommet i denne situation. Det er for mange en meget uvant situation, fordi der i så mange år har været mangel på arbejdskraft inden for mange af vore faggrupper, siger kommunikationschef på Hillerød Hospital, Inge Estrup.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere