Præster kæmper for udvist 12-årig

12-årige Serhat har boet i Danmark siden 2010. Han går i 5. klasse i Hillerød, taler flydende dansk og bor sammen med sin far, der for ti år siden fik varigt ophold i Danmark og driver to restauranter i Nordsjælland.

Foto: TV2/Lorry

Alligevel er Serhat, hans 18-årige storebror Ferhat og deres mor blevet nægtet opholdstilladelse i Danmark. De skal forlade landet om 10 dage, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi vil gerne være sammen med vores familie. Det er psykisk meget hårdt, og vi er allesammen meget kede af det, siger Ferhat.

Nu har tre præster klaget til Udlændingenævnet med henblik på at få familiens sag genoptaget.

- Det er en menneskelig appel om, at man tilgodeser barnets tarv, siger pastor Leif Bork Hansen, som mener, der er tale om brud på Børnekonventionen.

- Konventionen er netop til for, at man sikrer børns tarv, så man ikke skiller børn fra deres forældre. Det er indlysende, at det sker her, hvor begge forældre og deres store søskende er i Danmark, siger Leif Bork Hansen.

Per Bohlbro, sognepræst i Grønnevang Kirke, har også underskrevet klagen.

- Det virker umenneskeligt og firkantet at splitte en familie ad, der er velintegreret og velfungerede, siger Per Bohlbro til Frederiksborg Amts Avis.

De danske myndigheder har vurderet, at der ikke er noget, der forhindrer Serhats far i at flytte til Tyrkiet sammen med sin kone og deres to yngste sønner og fortsætte familielivet her. Familien tvivler dog på, hvilke muligheder de har i Tyrkiet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik